OPEN KOOR

Vanaf 1 januari 2023 verandert het Sint-Martinuskoor van naam en heten we voortaan CantAmore !

Goesting om te zingen?
Op dinsdag 17 januari 2023 in het OC Outrijve organiseert CantAmore een open repetitie.

Iedereen welkom !
Gelieve wel eerst in te schrijven via deze link.

Sint-Martinuskoor wordt CantAmore

Vanaf 1 januari 2023 zingen wij verder onder de nieuwe naam. Waar staan de nieuwe naam en logo voor?
De naam wordt gevormd door de samentrekking van de Spaanse woorden ‘CantA(r)’ en ‘Amor’: de liefde voor zingen. Als koor willen wij onze passie overbrengen bij elke toehoorder via de uitvoering van concerten en vieringen.
De eerste letter C (duidelijk aanwezig in het logo) is een open cirkel: iedereen die graag zingt, is welkom in een warme koorfamilie. We willen een vrolijke muzikale groep zijn en blijven: het C-akkoord staat voor die vrolijkheid bij het zingen. Evenzeer staat de C voor creatief, artistiek en goed gebalanceerd musiceren: de C van Canta(r).
Centraal in de naam staat de grote letter A, verwijzend naar Avelgem en de rijke traditie van het 95-jarig zangkoor. De roots van het koor liggen in Avelgem. We verwelkomen al wie zingt in onze regio, zowel inwoners van Avelgem als van omliggende gemeenten.
Er komt ook een tikkeltje Engels bij kijken. In het tweede deel van de naam herken je immers het woord ‘more’. Hiermee maakt CantAmore duidelijk dat wij als koor gaan voor dat tikkeltje meer. Samen met vrienden willen we, enthousiast en ambitieus als we zijn, het beste uit onszelf én uit het koor als geheel halen.
Tot slot: aan de open cirkel werd een opvallende ‘muzieknoot met hart’ toegevoegd.  We houden immers van zingen en dragen mekaar, zoals in een goede familie past, een warm hart toe.