Christelle op de Discovery Day voor Dirigenten

Op zaterdag 22 oktober nam een van onze dirigenten, Christelle Platteau, deel aan een boeiende opleidingsdag voor dirigenten, georganiseerd door Koor&Stem. Het werd een leerrijke dag onder leiding van stempedagoge Liesbeth Verbeek (met Christelle op de foto).

Christelle getuigt vol enthousiasme: “Gisteren kreeg ik de kans om een nascholing over stemtechnieken, repetitietips, hoe werken met de jongere en iets minder jonge stemmen,… te volgen. De stempedagoge Liesbeth Verbeeck deed ons verwonderen wat zo’n piepklein spiertje, de stem, wel allemaal kon. Zij is een klassiek geschoolde zangeres die haar carrière een nieuwe wending heeft gegeven. Ze werkt nu als logopediste met als specialisatie ‘stem’. De hele dag gaf ze ons tips en trics hoe de stem werkt in klassieke zang en popcultuur, wat we beter wel en niet deden, hoe we moesten inspannen maar ook ontspannen, dat inzingen maar ook uitzingen zo belangrijk is, hoe je zit toch zo belangrijk is om je stem te laten ‘klinken’…

Het was een dag van belangrijke herhaling en het weten dat we al goed bezig zijn en hierop verder mogen inzetten, maar ook een dag waarop de kleine aanvullingen een enorme  meerwaarde zullen zijn om de stem nog beter te gebruiken, te beheersen, te laten klinken, te verzorgen.”

Een meerwaarde voor ons koor. Met het oog op ons jubileumjaar 2023 zetten wij immers, samen met onze dirigenten Sofie en Christelle, volop in op muzikale afwerking met o.a. stemtechnische oefeningen en correcte ademhalingstechnieken.