Welkom aan sofie Decavel als nieuwe dirigent

De koorleden kijken uit naar de eerste echte repetities in post-coronatijdperk. De laatste repetities dateren van oktober 2020. Ondertussen wordt er online geoefend, maar niets kan op tegen een echt samenzijn in onze vertrouwde ridderzaal. We kijken er met z’n allen naar uit.

Maar er is nog een reden waarom we met de koorleden uitkijken naar de tijd waarop we opnieuw echt samen kunnen zingen. Het bestuur stelde onlangs immers een nieuwe dirigent aan. Na het afscheid van Eline Bossuyt begon een lange zoektocht naar een nieuwe partner voor Lieselot Veys en Christelle Wittouck die momenteel de muzikale leiding over het koor in handen hebben. Een viertal kandidaten dienden zich in de voorbije maanden aan. Uiteindelijk koos het bestuur voor Sofie Decavel uit Waregem.

Sofie is 37 jaar en is gehuwd met Kristof. Samen brengen ze twee ferme dochters (van 11 en 9 jaar) groot. Sofie is afkomstig uit Beveren-Leie en woonde vroeger ooit in dezelfde straat als Lieselot.

Sofie is een muzikale ‘bezige’ bij. Aan de Kunstacademie Waregem geeft zij muziekkriebels (initiatie voor 6- en 7-jarigen), MCV en GM (de vroegere notenleer en samenzang). Dit schooljaar startte ze daar met een kinderkoor. Sofie geeft nu ondertussen ook al drie jaar les in de Sint-Paulusschool Campus Hemelvaart te Waregem waar ze ook één van de dirigenten van het Jeugdkoor Sjaloom is. Aan de Waregemse Kunstacademie is Sofie ook zelf leerling. Ze volgt er immers een opleiding koordirectie, nu het tweede jaar, bij Jan Vuye. Zodra de pandemie wat meer geluwd is zal Sofie, samen met Lieselot en Christelle, het koor begeleiden tijdens de wekelijkse repetities op dinsdagavond. Het bestuur en de koorleden kijken alvast uit naar haar komst.

Gepubliceerd door